Profesyonel yiyecek- içecek işletmeciliği eğitimi MSA’da

Profesyonel yiyecek- içecek işletmeciliği eğitimi MSA’da

20.09.2021 14:57:36

Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), yeme-içme alanında yeni bir işletme yatırımı yapmak, bir işletmeye ortak olmak veya işletmesini daha verimli hale getirmeyi hedefleyenler için geliştirdiği Profesyonel Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Eğitimi ile sektördeki donanım açığını mezunlarıyla kapatıyor. 

 

Covid-19’un yarattığı ekonomik sonuçlar tüm dünyada girişimcilik ekosistemini canlandırıyor.  Bu süreçte mevcut işletmeler de daha verimli hale gelebilmek üzere hizmet modellerini güncelliyor. Yiyecek-içecek sektörüne eğitimli ve profesyonel iş gücü kazandırmak misyonu ile faaliyetlerini sürdüren Mutfak Sanatları Akademisi (MSA); eğitim anlayışındaki farkını, bir arada bulmanın zor olduğu uzmanların deneyimlerinin aktarımıyla, akademik bilgilerden ziyade hayatın içinden bilgileri sunarak, sonuç odaklı bir yaklaşımla ortaya koyuyor.  MSA, yeni bir işletme yatırımı yapmak, bir işletmeye ortak olmak veya işletmesini daha verimli hale getirmeyi hedefleyenler için geliştirdiği Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Eğitimi ile sektördeki “donanım” açığını kapatıyor. 

Sektörün en başarılı profesyonelleri ile bir araya gelebilme ayrıcalığı 

Başta duayen yiyecek-içecek işletmeciliği danışmanı Osman Serim olmak üzere, her biri alanında uzman sektör profesyonelleri tarafından verilen eğitim, bir yiyecek-içecek işletmesinin operasyonuna dair bilinmesi gereken tüm detayları müfredatından barındırıyor. 87 saat teorik, 21 saat pratik olmak üzere toplam 11 haftayı kapsayan Profesyonel Yiyecek - İçecek İşletmeciliği Eğitimi; akademik bir bilgi kaynağı olmanın ötesinde gerçek hayatın içinde yani sahada bir işletmenin karşılaşabileceği tüm senaryoları içeriyor.  Eğitim müfredatı, sektördeki güncel ihtiyaç ve değişimler ışığında sürekli geliştiriliyor.  18 ve üzeri yaş grubuna uygun olan eğitimin sonunda katılımcılar MSA Profesyonel Yiyecek –İçecek İşletmeciliği Diploması ile M.E.B Onaylı Sertifika sahibi olarak profesyonel hayatta bir adım öne geçiyor.  

Yiyecek-içecek işletmeciliği kariyerine tam donanımla hazır olunmasını sağlayacak her şey

Eğitimin teorik kapsamı şu başlıklardan oluşuyor: Yer Seçimi ve Konsept Mühendisliği, Yatırım ve İşletme Fizibilitesi, Proje Dekorasyon-Mimari Hukuk & Ruhsat ve Belgelendirme Muhasebe, İnsan Kaynakları (Personel Seçimi), Hijyen ve Gıda Güvenliği, Menü Teorik Bilgiler, Türkiye ve Dünyadan Menüler, Trendler ve Yeni Konseptler, Mutfak Kurulumu, Mutfak, Bar ve Servis Ekipmanları, Satın Alma ve Depolama, Şubeleşme ve Franchising, Servis Standartları, Take Away – Send Away, Catering, Bakım, Onarım, Yenileme, Marka Yaratma & Yönetimi, Pazarlama ve İletişim, Dijital Pazarlama, İşletme Maliyet Kontrolleri, Ödeme-Raporlama Sistemleri Teknolojisi ve QR, İş Güvenliği & İlk Yardım, İçecek Stratejileri, Temel Bar Planlaması ve Bar Konseptleri, Profesyonel Mutfağa Giriş ve İK Organizasyonu. 

Pratik kapsamda ise Temel Pişirme Teknikleri (demo), Alkollü İçecekler ve Miksoloji Uygulama ile Kahve Eğitim Uygulama başlıkları bulunuyor.

‘Restoran Açmak Herkesin Harcı mı?’ Podcast Serisi 

MSA, Emaar Square Mall’un katkılarıyla yayınlanan “Restoran Açmak Herkesin Harcı mı?” adlı Podcast serisiyle de Profesyonel Yiyecek- İçecek İşletmeciliği Eğitimini destekleyen çok önemli bir içerik sunuyor. Seride Mutfak Sanatları Akademisi kurucusu Mehmet Aksel ve Yiyecek İçecek İşletmeciliği Danışmanı, sektörün duayen ismi Osman Serim, restoran işletmeciliğinde görünen ve görünmeyen tüm yönlerini konunun uzmanlarıyla masaya yatırıyor. Markalarını uzun süredir başarıyla yaşatan işletmecileri konuk ederek başarı ve başarısızlık hikayelerini tüm açıklığıyla dinleyicilerle buluşturan seri, her bölümüyle yeme-içme sektörüne dair ufuk açan, eşsiz deneyimleri aktarmak üzere dinleyicilerle buluşuyor.