Külsan 1 ana banner
Empero tepe orta
Öztiryakiler
Katsan’dan 40 ülkeye pastacılık ürünleri ihracatı

Katsan’dan 40 ülkeye pastacılık ürünleri ihracatı

28.03.2022 14:48:38

Pasta, unlu mamul ve dondurma yapımında kullanılan katkılar, krem şantiler, kremalar, jöleler, dolgular, soslar, şuruplar, meyve preparatları, çikolata çeşitleri gibi 1500’ün üzerinde ürün çeşidini pastacılık sektörünün hizmetine sunan Katsan Gıda, yurt dışında oluşturduğu bayiler kanalıyla 40 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 

Bir aile şirketi olarak 1988 yılından bu yana faaliyet gösteren Katsan Gıda, unlu mamuller, pastacılık ve dondurmacılık sektörüne yönelik çözümler sunuyor. Firma kendi markası olan Ovalette pasta katkı maddesiyle pasta sanayicilerine düşük maliyet, zaman tasarrufu, kaliteli ürün ve israfın önlenmesi gibi hususlarda yüksek verimlilik sağlıyor. Ovalette’nin kek, pandispanya ve sarmaların yapımında kullanılan bitkisel esaslı yağlardan üretilen bir gıda emülgatörü olduğunu açıklayan Katsan Gıda Genel Müdürü Ercan Topçuol, yurt genelinde yaptıkları tanıtım faaliyetleri ve kampanyalar sayesinde Türk pasta üretilerinin bu önemli hammaddeyi kullanmayı öğrendiğini belirterek, çok kolay ve ucuz bir şekilde erişme olanağına kavuştuğunu söylüyor.

1500’den fazla ürün çeşidi, 40 ülkeye ihracat

Firma olarak iç piyasada çok yaygın bir distribütör ağıyla çalıştıklarını anlatan Topçuol, “400 metrekare tesiste başlayan yolculuğumuz İstanbul Beylikdüzü’nde 22 bin 500 metrekare alana kurulu fabrikamızla devam ediyor. Pasta, unlu mamul ve dondurma yapımında kullanılan katkılar, krem şantiler, kremalar, jöleler, dolgular, soslar, şuruplar, meyve preparatları, çikolata çeşitleri ve bunun gibi 1500’ün üzerinde ürün üretmekteyiz. Ürünlerimiz pastane, kafe, otel, tatil köyleri, kek ve pasta fabrikaları gibi binlerce noktaya ulaşıyor. Ülkemizin ekonomik kalkınması için ihracat çok önemli ve biz de bu bilinçle son yıllarda çok önemli adımlar attık. Ürünlerimizi yurt dışında oluşturduğumuz bayiler kanalıyla 40 ülkeye ihraç ediyoruz. Misyonumuz hem ihracat yaptığımız ülke sayısını hem de ihraç ettiğimiz ürün çeşitliliğini artırmak. Son 12 yılda Türkiye’nin ikinci 500 sıralamasındaki sanayi kuruluşları arasında yer almaktayız” diyor.

“30 yıl önce krem şantiyi pastacılarla buluşturduk”

Faaliyete başladıkları 1988 yılında Ovalette markası çatısı altında pasta katkı maddesi ve kabartma tozu ürettiklerini açıklayan Ercan Topçuol, “1990’lı yılların başında yine bir ilke imza attık ve Türk pastacılığının hizmetine toz krem şanti ürününü sunduk. Bu sayede pastanelerin krem şanti hammaddesine erişimi kolaylaştı çünkü mandıra şantisi kısıtlı miktarlarda ve daha çok küçük lokal mandralarda üretiliyor dolayısıyla da zor temin ediliyordu. Yüksek fiyatına bir de soğuk zincirle sevk edilmesi ve kullanılmadan önce de buzdolabında depolanması gerektiğinden ek bir maliyet getiriyordu. Sevkiyat ve depolama şartlarının oda sıcaklığında olması, kullanım kolaylığı, son derece hijyenik ve çok dayanıklı bir ürün olması sebebiyle toz krem şantimiz kısa zamanda çok tutuldu” diye konuşuyor.

“Her ay bir çikolata ürününü pazara sunuyoruz”

Gelişmiş ülkelerde çok popüler olan ve üretimini yaptıkları şeker hamuru kaplamalı ve dekorlu pastaların Türkiye’de son yıllarda çok rağbet gördüğünü ifade eden Katsan Gıda Genel Müdürü Ercan Topçuol şöyle konuşuyor: “Doğum günü pastalarında kişiye özel tasarım pastalar birer sanat eseri gibi ve sektörümüz açısından gurur verici. Özellikle kadın pasta ustaları bu konuda son derece başarılı işler çıkartıyor. 2003 yılından bugüne çikolata ve konfiseri üretimi yapıyoruz. Hem imalatlarda kullanılan kuvertür, damla çikolata ve benzeri ürünleri hem de madlen, spesial çikolata gibi vitrin ürünleri üretmekteyiz. Bu alanda her ay en az bir ürün çeşidini piyasaya sunmaktayız. Son yıllarda çeşit olarak en çok bu alanda büyüyoruz. Sloganımız ‘Hijyen, mükemmel lezzet ve kalite’ ve bunun hakkını vermek için gece gündüz titizlikle çalışmaktayız. Bu konuda diğer ürün kategorilerimizde olduğu gibi çok bilgili ve tecrübeli bir AR-GE ekibine sahibiz.”

“Türkiye çikolata ve pastada yüksek potansiyele sahip”

Türkiye’de pastacılık sektörünün özellikle 90’lı yıllardan sonra hızla büyüdüğünü söyleyen Ercan Topçuol, buna karşın pasta ve çikolata gibi ürünlerin kişi başı tüketiminin batılı ülkelerin çok gerisinde olduğunu vurguluyor. Çikolata ve benzeri ürünlerde batılı ülkelerdeki kişi başına yıllık tüketim 18-20 kg iken bu rakamın Türkiye’de 2 kg’yi geçmediğini kaydeden Topçuol, “Ancak o ülkelerdeki nispeten doymuş pazara karşılık bizde tüketim düzenli bir şekilde artmaktadır. Bu artışın nedeni 85 milyon nüfusumuzun büyük bir kısmının gençlerden oluşmasıdır. Doğum günü, nişan, düğün gibi özel günlerde, turizm gibi faaliyetlerde yapılan tüketimlerin sektörümüzün büyümesinde çok büyük bir payı olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullanıyor.