Akdeniz’in en güzel gün batımı: Azumare Lounge Side

Portakal, mandalina ve limon ağaçlarının eşliğinde emsalsiz bir gün batımına, biraz kızıl biraz mavi tonlarında “o anı” yakalamaya ne dersiniz? Azumare Lounge Side, Antalya’nın bu gözde destinasyonuna gitmeniz için bir sebep!

Mehmet GÜNELİ

Antalya Side dünyanın en eski tarihi kentlerinden bir tanesi ve buraya dünyanın farklı ülkelerinden her yıl binlerce turist geliyor. Ancak bölge yeme-içme sektörü açısından uzun yıllar kısıtlı mekânlarla turiste hizmet vermiş. Mahmut Gökkaya, kentte biraz da farklılık getirmesini düşünürek Azumare Lounge Side’yi açmaya karar veriyor. 

Bulunduğu yapının enteresan bir hikâyesi var. Bu hikâyeyi oraya gidenler öğrenir diye bir “merak” bırakalım bu sayfaya. Mekân tarihi tescilli bir binada olduğu için mimari anlamda dokusuna uygun dekorasyon yapılmış. Ama mekânın bahçesindeki nar, üzüm, zeytin, incir, portakal, kumkat, mandalina, limon ağaçlarının emsalsiz gün batımı manzarasına eşlik ederek olabilecek en güzel dekorasyonu sağladıklarını da söylemeliyiz. Manzarası huzuru içinize çekeceğiniz “o anı” yaşama tadı veriyor. Türkiye’nin bölgeye girmemiş en butik şaraplarını kava koyarak 2018 Mayıs ayında bir şarap evi olarak Azumare Lounge Side’yi açtıklarını söyleyen Mahmut Gökkaya şöyle anlatıyor:

“Azumare Lounge Side’yi ortağım Enver Ahmet Emiroğlu ile birlikte oluşturduk. Her şeyden önce sıcak, samimi bir mekân olsun istedik. Kendisiyle aynı zamanda bölgenin en çok talep gören ve akşam belli bir saatten sonra gece kulübü olarak hizmet veren Karma’nın da ortağıyız. Her iki mekâna da yoğun ilgi olduğunu söylemeliyim. Kendilerine özgü konseptleri hem yerli hem yabancı konuklarımızın ilgisini çekiyor. Farkındalıkların bizlere kattığı değeri ve ilgiyi gördüğümüz için yeni bir mekân projesinin hazırlığı içinde olduğumuzu da belirtmeliyim. 2022 yılı Nisan ayında açmayı planladığımız yeni restoranımızla gastronomik anlamda bölgeyi tamamen değiştirmeyi hedefliyoruz.”

Menü lezzet ve kalite odaklı

Azumare Lounge Side’nin menülerinden söz eden Gökkaya, “Burada az ve öz ayrıca mevsimsel bir menümüz var. Hem şaraplarla uyum sağlayan hem de tapas gibi atıştırmalık yemeyi sevenlere uygun ve bölgesel taze ürünler kullanılarak kalite ve lezzeti en üste taşıyan bir menü hazırladık. Köz patlıcan üzerine taze ince dilimlenmiş avokado ve rende Bergama tulumu yanında dut, böğürtlen ve portakal gibi mevsimine göre meyveler sunuyoruz. Akya ya da barbun ceviche, ince dilimlenmiş bonfile taco, iç baklalı ve ısırgan otlu enginar, domates çeşitleriyle beraber buratta peyniri bazı seçeneklerimiz arasında” diyor.

Azumare’nin 330 metrekarelik küçük ama kompakt bir bahçesi var. 2’si mutfakta olmak üzere toplam 8 kişilik bir ekiple hizmet veriyor. Öncelikle keyifli ve huzurlu bir işletme yaratmayı amaçladıklarını söyleyen Mahmut Gökkaya, “Bununla birlikte Side’mizi daha etkin tanıtıp bölgeyi hak ettiği yerlere taşımak ve yeni yatırımcı arkadaşlarımıza olmayanı yapmaları için cesaret vermek hedefindeyiz” diye konuşuyor.

“Side’ye gelme sebebiniz olmalıyız”

Pandemi dönemi mekân zorluklar da yaşamış. Beldeye araçla giriş çıkış olmadığı için paket servis ve gel-al gibi hizmetleri verememiş. “Tüm kapanmalar bize büyük bir yük oluşturdu” diyen Gökkaya şöyle konuşuyor: “Pandemi dönemi turistin gelemediği yerde yerli misafiri olan işletmelerin ne kadar daha güçlü kaldığını gördük. Umarım bu süreci en kısa zamanda atlatıp yeni yatırımları hızlandırırız. İşletmeler artık misafirlerinin görmediği, tatmadığı yeni deneyimleri bölgemize getirmek için çaba harcamalılar; bunu yaparken de sadece ülkemizle sınırlı kalmayıp dünyanın her noktasından farklı dokunuşlar yapabilmeliler. Bizim vizyonumuz bu yönde, Side’ye gelmeniz için sebep olmalıyız.”